Reddharene:

REDDHARENE er en gruppe som består av Vegard Øyen, Ingrid Hesjadalen og Kristine Hesjadalen. Sammen har vi laget forestillingen "Prøysenstund med Reddharene". Vi har vært et fast tilbud i den kulturelle skolesekken i Oslo siden høsten 2008. Forestillingen spilles for 1. og 2.-klassinger. I denne bloggen prøver vi å vise hvordan livet er for en Reddhare på turné. Innimellom skriver vi også litt om andre prosjekter vi holder på med.

Tuesday, January 11, 2011

Hei og hadet!!

Å være på turné i den kulturelle skolesekken, eller kulturskrinet som det kalles i Larvik, er rett og slett litt sånn hei og hadet. Vi kommer inn: HEI!!, rigger oss opp i rekordfart, kjører igang med et skuespill, har et lite skuespillerkurs med elevene, øver inn en liten forestilling med 5.klassingene, spiller forestillingen, og: HADET!!

Så etter noen dager rundt omkring, kommer på ett eller annet tidspunkt dette spørsmålet smygende mens vi sitter i bilen på vei hjem og snakker om alt som har skjedd i det siste; "Hvilken skole var det, nå igjen....?" For det er ikke så lett å huske hvilken skole som var hvor, og hvem som var der.
Men en og annen ting er umulig å glemme. For eksempel eleven som måtte klatre opp og rundt og bak og nedimellom for å hente strøm til cd-spilleren. Eller eleven som koblet Loke (stykket vårt handler om Tor med hammeren og Loke) til Løke-saken som hele Larvik er opptatt av. Han syntes det var fryktelig trægt av meg å ikke ha sett koblingen mellom Loke og Løke. Det er jeg enig med ham i.

Her er Loke i fjørhammen som han har lånt av Frøya. Den observante leser vil forstå at det er her de røde fjærene stammer fra.


Det er også ganske lett å huske at GPS-en plutselig svikta oss da vi trodde vi hadde god tid, og helt sikkert kom til å finne veien lett som bare det, og at vi opptil flere ganger har blitt liggende bak en traktor i et hemmelig antall kilometer etter hverandre, da vi helt sikkert hadde god tid og kom til å komme frem tidsnok så lett som bare det.

Det jeg nok kommer til å huske best fra denne dagen, er dette:

Her vanker det en premie på den som finner utgangsdøra.

Og dette:
Nok en slitsom dag på jobb.....
 
Men aldri en blogg fra søstrene sisters uten en "hvor-er-fjøra-konkurranse"!
I går gjemte vi fjøra her: 
Og i dag havnet den her:
Dagens premie:
Førstemann som får to riktige svar, får lov til å låne fjørhammen og spankulere rundt i den en hel dag.
Hiv dere over tastaturet!!!
Dagens trøstepremie:
Bli med søstrene sisters på McDonalds, vi spanderer jordbærmilkshake.
LYKKE TIL!!!

Hadet fra dagens reddharesøsterskribent: Kristine


7 comments:

  1. Prøver igjen.....
    En rød fjær øverst på døra til skapet eller hva det er og en kant i kant med det røde feltet på trampolina...

    ReplyDelete
  2. Hmmmm..........
    Koblingen mellom Loke og Løke tror jeg er:
    At Loke er både snill og slem,
    en jotne som lengter til æsenes hjem
    Mens Løke vil ha båd' i pose og sekk,
    og han har mest lyst til å komme seg vekk

    ReplyDelete
  3. Nå skal vi vel ikke blanda korta såpass mye at vi kaller Løke en han? Riktig nok er det også en mannsperson inne i bildet her, men han heter ikke Løke ennå..

    ReplyDelete
  4. Og forresten holder jeg med Marie på fjørfronten

    ReplyDelete
  5. Hmmm.......
    Her trenges en presisering:
    Det er to Løkesaker i Vestfold som har noe til felles: Frank Løke som falt for fristelsen til å tegne kontrakt med to utenlandske klubber samtidig, og Heidi Løke som falt for treneren sin

    ReplyDelete
  6. Ahaaa...Da er jeg med. Jeg hadde helt den gamle Løke-saken.

    ReplyDelete
  7. Det maglet visst et ord i den siste kommentaren der. Det beklager jeg på det sterkeste, og plusser herved på et lite: glemt

    ReplyDelete