Reddharene:

REDDHARENE er en gruppe som består av Vegard Øyen, Ingrid Hesjadalen og Kristine Hesjadalen. Sammen har vi laget forestillingen "Prøysenstund med Reddharene". Vi har vært et fast tilbud i den kulturelle skolesekken i Oslo siden høsten 2008. Forestillingen spilles for 1. og 2.-klassinger. I denne bloggen prøver vi å vise hvordan livet er for en Reddhare på turné. Innimellom skriver vi også litt om andre prosjekter vi holder på med.

Monday, September 19, 2011

Søstrene Sisters på Voldaturné

Så var det den eldste av søstrene sisters sin tur til å fly over fjellet for å ha turné med skuespiller for en dag. For deg som aldri har flydd til Volda: det burde du prøve en gang. Men ikke sett deg på setet nærmest propellen. Har man gjort den bommerten en gang, gjør man den ikke en gang til.
Når man går ned for landing, er det rart at flyet klarer å treffe den bittelille flyplassen. Men det går jo bra hver gang!!
Her står den bittelille Widerøe-bussen midt i mellom alle fjellene.

Dagen i dag var en skikkelig "der ingen skulle tru at nokon kunne bu"- dag. Det var dagen for fergevirksomhet og forestillinger på bittesmå skoler.
Men vi lar oss ikke skremme av hverken regn eller ferger, og hadde forestillinger både på den ene og den andre siden av en lang fjord. På vei fra Laustad til Folkestad, kjørte vi forbi det ene tettstedet etter det andre med lange, vanskelige og rare navn. Og da vi hadde kjørt og kjørt innerst i en fjordtarm, kjørte vi utover igjen på den andre siden av fjorden. Midtveis på den andre siden av fjorden ble vi litt forfjamset. Da møtte vi plutselig en bil!!

Søstrene sisters var litt spente på om forestillingen vår satt som den skulle. Det var tross alt et halvt år siden sist vi hadde vært på turné. Men det var visst ingenting å bekymre seg over. Det gikk veldig bra, og vi kan puste lettet ut og glede oss til resten av uka.


Tor og Loke var i kjempeform, og plutselig var arbeidsdagen over.
På ferga hjem, gjemte vi en fjær. Dere som bor i Volda-distriktet får si ifra hvis dere ser den neste gang dere kjører ferge!!



Men aldri en blogg uten quiz!! På den lange kjøreturen vår fra den ene skolen til den andre, fant vi plutselig ut hvor ordet "fju", som også skrives "pjuuuhhh" stammer fra.
Den som finner svaret på hvor ordet/uttrykket fju (puh) kommer fra, er med i trekningen om flotte premier!!!

Dagens søsterskribent: Kristine

No comments:

Post a Comment