Reddharene:

REDDHARENE er en gruppe som består av Vegard Øyen, Ingrid Hesjadalen og Kristine Hesjadalen. Sammen har vi laget forestillingen "Prøysenstund med Reddharene". Vi har vært et fast tilbud i den kulturelle skolesekken i Oslo siden høsten 2008. Forestillingen spilles for 1. og 2.-klassinger. I denne bloggen prøver vi å vise hvordan livet er for en Reddhare på turné. Innimellom skriver vi også litt om andre prosjekter vi holder på med.

Monday, January 30, 2012

Det Glamourøse Turnéliv over for denne gang

Det er fort gjort å savne turnélivets gleder når det er over.
Mange tror kanskje at det å være på turné med Den Kulturelle Skolesekken er lite glamourøst, bæring av tungt utstyr, skifting på kalde utstyrsrom i enda kaldere gymsaler, nistespising på rare steder og sekk på ryggen.
Tull og tøys! Turnélivet vi lever som Reddharer er en glamourøs reise fra ende til annen!!!
For det første får vi sett utrolig mange steder i løpet av kort tid! Ikke engang på interrail får man se og oppleve så mye forskjellig.
For det andre, er det jo utrolig moro å komme til et sted hvor ALLE veit at du skal komme!!! (Det opplever man jo aldri på interrail!)

Når vi kommer til skolene for å spille dagens andre konsert, har vi lagt inn en liten spisepause. Og på raideren vår, hvis vi hadde hatt noen, skulle man tro at vi hadde skrevet: må ha et stort og ganske hyggelig rom, helst med kaffemaskin, helt for oss selv. For stort sett er det sånn vi har det.
Det kan virke som om kulturkontaktene holder av lærerrommet til oss, så vi skal spise den nøye utvalgte knekkebrød-dietten vår, viktig å passe på kosten når man er på turné, helt i fred og ro så vi får ladet ordentlig opp til konserten. Det er jo utrolig omtenksomt av dem, da!!!

En annen ting vi er glade for at kulturkontaktene ordner, er at det stort sett er hengt opp en egen kunstutstilling til oss når vi kommer til skolen.

Og ikke nok med det! Neida!!! Når vi skal rigge opp utstyret vårt, strømmer det på med 12-åringer som bærer inn tingene våre fra bilen, og rigger opp for oss mens vi drikker kaffe og ser på.
Det er jo helt utrolig hva disse kulturkontaktene har lært barna før vi kommer! Her ser dere forresten hvor mange 7.klassinger som må til for å sette opp et mikrofonstativ!

Mens barna jobber, koser vi oss det beste vi kan!! På denne skolen hadde de til og med skåret opp frukt til oss. DET er hva jeg kaller et ekte popstjerne-liv!!!!

Årets turné ble avsluttet på Øreåsen skole i Rygge hvor vi prøvde ut forestillingen vår på bittesmå barnehagebarn. Vi var veldig spente på hvordan det ville gå, vi er tross alt vant til 1. og 2.-klassinger, men det gikk veldig fint!!! Og FOR en popstjerne-mottakelse vi fikk av barna ETTER at forestillingen var slutt!!! Jeg tror vi fikk kanskje 50 klemmer hver. Og barna kunne betro oss de rareste ting.
F. eks: Jeg er IKKE redd for blekksprut, men VELDIG redd for hekser!!!

Andre ting vi ofte får spørsmål om, vil jeg avslutningsvis bare svare på her helt til slutt:
- JA, vi heter Ingrid, Kristine og Vegard på ordentlig.
- JA, Kristine er storesøsteren til Ingrid på ordentlig.
- Ingrid er IKKE redd for løvetann.
- Vegard er IKKE broren vår, selv om vi glemmer litt at han ikke er det.
- JA, vi SKAL videre til en annen skole og ha en ny konsert, AKKURAT lik den dere nettopp så, og det går an det, altså!
- JA, vi har også sett pinnsvin på ekte.
- JA, det hjelper å fortelle andre om ting man er redd for, så blir det ikke så skummelt mer. Det er også fint å synge litt når man er redd for mørket :)

SÅ vil vi benytte anledningen til å takke alle våre faste lesere for følget. Stas at så mange følger med på det vi gjør. VI håper inderlig at dette ikke er den siste bloggen fra Reddharene, men at det blir mange, mange skolekonserter også til neste skoleår.
Vi er heldige. Vi har faktisk verdens ALLER beste jobb. Ikkenoe popstjerneliv som overgår det vi holder på med!!
Helt, helt til slutt: denne fant vi på en av dassene på en av skolene, og vi deler den gjerne med dere:


Dagens avtroppende Reddhareskribent: Kristine

3 comments:

  1. Hvis det hadde vært i Larkollen, så hadde det vel gått over..?

    Takk for denne gang! Hyggelig å følge med litt, og ikke minst hyggelig å treffes mot slutten av turnéene... :)

    ReplyDelete
  2. Så artig å lese om deres kunstneriske utfoldelser og utfordringer.
    Nesten som interrail? ... med bare at en får spise knekkebrødet sitt i flotte velutstyrte lærerværelser. Har dere opptak av forestillingene deres? Har veldig lyst til å dra til Larkollen og treffe dere i sommer! Snart blir det så mye å dra på når vi skal farte rundt.... så jeg må bruke sommeren før den lille kommer og snur våre liv på hode.

    ReplyDelete