Reddharene:

REDDHARENE er en gruppe som består av Vegard Øyen, Ingrid Hesjadalen og Kristine Hesjadalen. Sammen har vi laget forestillingen "Prøysenstund med Reddharene". Vi har vært et fast tilbud i den kulturelle skolesekken i Oslo siden høsten 2008. Forestillingen spilles for 1. og 2.-klassinger. I denne bloggen prøver vi å vise hvordan livet er for en Reddhare på turné. Innimellom skriver vi også litt om andre prosjekter vi holder på med.

Tuesday, January 10, 2012

Alt ordner seg for snille piker og gutter

Nå er det jo sånn at vi Reddharer er på turné i Tønsberg om dagen. Dette er jo litt uvant for oss, særlig for undertegnede. Uvant fordi man kan spille konsert for barn og slippe å stå opp kvart over 5 om natta og ta tog og alt det der. Og da burde man jo tro at det er mye lettere å komme tidsnok på jobb, men nei, da!! Søstrene sisters har ikke helt fått opp morgendampen etter juleferien. Så stakkars Vegard har stått og ventet på oss i to dager nå. I ti minutter!!! Da er det flaks at det er så flinke kultur-verter i Tønsberg kommune! Makan til sørvis (ja, for man har fortsatt lov til å skrive det på denne måten, eller er det forbudt igjen?) skal man faktisk lete lenge etter. Sim sala bim, så har de båret inn alt utstyret, og Vegard har jo ikke overarbeidet seg i det hele tatt! Han er faktisk blid og imøtekommende når vi ankommer heseblesende!! Det fortjener igrunn en stor applaus!!!!
Klapp, klapp, klapp, klapp!!!

Joda. Men i dag skjedde noe som ALDRI har skjedd før, enda vi har hatt over HUNDRE forestillinger i den kulturelle skolesekken. En ledning hadde blitt borte!!! Og det er jo egentlig helt fysisk umulig. Vi rigger opp, spiller konsert og rigger ned, bærer alt ut i bilen, ser oss rundt om vi har glemt noe, og kjører vår vei. Men altså, i går hadde den ene delen til el-piano-ledningen gått og gjemt seg eller noe. For det lå vitterlig ikke igjen noen ledninger etter oss da vi dro fra den siste skolen i går, men borte var den.
Omtrent sånn utspilte DET scenarioet seg. (Fritt etter hukommelsen, med litt kunstnerisk frihet og fantasi....)
Vegard: "Næmmen, hælledussen, se på denne ledningen, da! Den hadde jammen blitt liten og søt."
Ingrid og Kristine (eller KriIngrid som vi også begge reagerer på) : "Hahahahahahahahahahaha".
Vegard: "Det har jo skjedd før, at den bare har delt seg i to på den måten. En liten ledningskilsmisse på gang".
KriIngrid: "Hahahahahahahaha."
Vegard: "Oi, men jeg finner ikke den andre delen oppi bagen her, det var rart, ja,ja, da har de vel gått fra hverandre for godt, da, og den andre har flytta opp i den andre bagen!"
KriIngrid: "Hahahahahaha".
Vegard: "Dundre, nå er det faktisk ikke noe morsomt lenger, for nå finner jeg faktisk ikke den andre delen, det var inmari rart, jeg får gå ut i bilen og kikke"
KriIngrid: "Ha..........."
Vegard: "Den var ikke der heller, oi, det er jo litt dumt når konserten begynner om 10 minutter, ja, ja, det kan hende de har en sånn ledning her på skolen. Kan en av dere kulturvertene finne læreren deres?
KriIngrid: "Ja, ja, neida, så ..... Det ordner seg sikkert!"
Vegard: "Ja, det vil vel helst gå bra!"
Lærer: "Her er den lange sjøteledningen dere ba om, joda, jeg kan sjekke om vi har en sånn ledning."
....... *alle rigger i stillhet* ..................
Lærer: "Se her fant jeg en sånn ledning i cd-spilleren til 2. klasse. Så flaks at den passa. Ja, ja, der kommer elevene, lykke til med forestillingen".
KriIngrid: "Tralalalalalalalala, vi trenger litt mer klang, ja, ja, fin lyd."

Og mens barna stømmet på, tok vi oss tid til en kaffekopp.
Aldri så galt at man ikke har tid til en kaffekopp, sier nå jeg!

Ja, ja, jeg sa jo at det vil nok helst gå bra, sa Vegard.


Det ordner seg alltid for snille piker og gutter, det har nå alltid jeg lært, sa Ingrid. Og så hadde vi konsert for barna.
Tusen takk til Barkåker skole for god sørvis på alle mulige måter. Sånn skal det gjøres!!

Imorra: ny dag, nye muligheter :)

Dagens Quiz:
Er det, eller er det IKKE lov til å skrive SØRVIS?

Riktig svar er med på trekningen av denne turnéperiodens hovedpremie, nemlig JULEBORD MED REDDHARENE på turnéens avslutningsdag. (ja, vi veit at jula er slutt, men vi må vel få lov til å kalle det julebord i januar også!!!)

Dagens Reddhareskribent og snill pike: Kristine

3 comments:

  1. Det er lov, men det det ække lov :)

    ReplyDelete
  2. Det skulle kanskje ikke vært lov, men det ser absolutt ut til at det er lov, både på bokmål og nynorsk i følge ordboka Universitetet i Oslo har laget i samarbeid med Språkrådet i 2010. Sjekk ut linken i bunnen.

    Ellers synes jeg Reddharene kan ha julebord akkurat når de vil! :)

    http://www.nob-ordbok.uio.no/perl/ordbok.cgi?OPP=s%F8rvis&ordbok=bokmaal&s=n&alfabet=n&renset=j&

    ReplyDelete
  3. Jeg aner ikkje!:) Men julebord hadde vært knallkjekt uansett:)

    ReplyDelete