Reddharene:

REDDHARENE er en gruppe som består av Vegard Øyen, Ingrid Hesjadalen og Kristine Hesjadalen. Sammen har vi laget forestillingen "Prøysenstund med Reddharene". Vi har vært et fast tilbud i den kulturelle skolesekken i Oslo siden høsten 2008. Forestillingen spilles for 1. og 2.-klassinger. I denne bloggen prøver vi å vise hvordan livet er for en Reddhare på turné. Innimellom skriver vi også litt om andre prosjekter vi holder på med.

Wednesday, January 18, 2012

Sjåføren og Pianisten har ordet.



Endelig var det igjen min tur til å skrive Reddharenes blogg. 
Sist gang skrev jeg mest om tekniske spesifikasjoner angående utstyret. Kanskje en blogg som ville passet best inn i musikkpraksis eller lyd og bilde. Enkelte lesere mente at innlegget ble for tunglest og avansert. Denne gangen vil jeg forsøke å treffe et større publikum og ikke henge meg så opp i detaljer.



Først oppe i dag var Kristine. Hun sto opp 04.50 hjemme i Dreggveien 12 3133 Duken og  reiste med timeekspressen Rute 8 kl 05.28 fra Borgheim. Undertegnede kjørte fra Drammen kl. 06.25 med bilen fylt til randen av utstyr. (utstyret står beskrevet på denne siden.. http://reddhareblogg.blogspot.com/2010/11/sjafren-fortsetter-ta-ordet.html 


Undertegnede har flyttet fra Oslo til Drammen, elvebyen med NordEuropas største torg. Mer info om Drammen får du ved å se denne filmen. http://www.youtube.com/watch?v=-VZCt4NclGg Denne filmen er forøvrig laget av Catapult film som er et filmsselskap her i Drammen. http://www.catapult.no/ Undertegnede har akkurat laget musikk til tre filmer om Drammen. En av filmene kan du se her:




Hvor var vi...?.
Jo Drammen!... Trafikken gled fint helt til Asker. Derfra går det sakte, men jeg hadde godt over en time på å nå Oslo S, så også i dag gikk dette fint. Kristine kom først ca kl. 0738. Hun var kaffetørst, men dessverre var det ikke noe Kaffe i bilen. Ingrid kom litt senere ca kl. 0754. Første skole lå godt plassert på Oslos beste østkant. (Vi har tenkt at det er lurt å  være litt vage når vi beskriver skolene så for å unngå at datatilsynet kommer og ringer på døren!) Denne skolen tok oss imot på en fin måte. Vi fikk kaffe, lærerne sørget for ro og orden gjennom hele forestillingen.Noen var interesserte i sjonglering så jeg holdt et lynkurs etter etter ved nedriggingen. Dersom noen ønkser å lære å sjonglere med 3 baller så vil  jeg anbefale denne filmen på youtube. http://www.youtube.com/watch?v=T16_BVIFFPQ Jeg lærte og sjonglere med 5 baller takket være youtube! 




Turen gikk videre til en stor skole rett ved NRK bygningen. Her fikk vi spille i en stor sal som NRK i gamledager benyttet som storestudio. Denne salen hadde en videokanonen Epson EB-8000WU http://www.idg.no/pcworld/article136547.ece som ga et meget  lyssterkt og stort bilde. Den hadde kostet 70000 kroner, og var verd hver eneste krone! Men det var et problem! Vi benytter fjernkontroll som gjør bildet sort før og etter videoene. Denne videokanonen hadde ikke en slik “blank” funksjon. Det var også så langt mellom scene og videokanon at fjernkontrollen ikke var stabil. 




Skolen hentet inn IKT-ansvarlig for å hjelpe oss med denne utfordringen og vi kom fram til at vi skulle løse dette ved dataen. Vanligvis gjør jeg dette ved å trykke fn sammen med F5, men IKT ansvarlige fortalte at dette kunne man gjøre ved å trykke ned noen andre knapper i Windows 7. Hvilke knapper kan man trykke ned for å koble ut og inn en ekstern skjerm i Windows 7 som erstatter Fn-F5. Dette er dagens spørsmål. Klarer du den Torstein? (Forestillingen gikk forresten fint) 





2 comments:

  1. Siden artikkelen har ligget åpent ute på det store Internettet i flere timer og Torstein ikke har svart enda - kommer jeg med mitt forslag til svar: Windowstast + P

    Og her et lite tips til de som vil bølle litt med noens PC - prøv denne tastekombinasjonen:
    Ctrl + Alt + pil ned

    ReplyDelete
  2. Bra at noen tok ansvar her! Dette var nytt for meg.

    Liker blogginga, Vegard. Du er ikke redd for å legge inn en link eller to. Bra med linker for spesielt interesserte. :) Og riktig så flott Drammensmusikk!

    ReplyDelete