Reddharene:

REDDHARENE er en gruppe som består av Vegard Øyen, Ingrid Hesjadalen og Kristine Hesjadalen. Sammen har vi laget forestillingen "Prøysenstund med Reddharene". Vi har vært et fast tilbud i den kulturelle skolesekken i Oslo siden høsten 2008. Forestillingen spilles for 1. og 2.-klassinger. I denne bloggen prøver vi å vise hvordan livet er for en Reddhare på turné. Innimellom skriver vi også litt om andre prosjekter vi holder på med.

Wednesday, January 12, 2011

Verdens beste lillelørdag

Oj, som vi har kosa oss idag. Det er vel ikke å vente annet enn at dagen blir bra når man får en så fantastisk velkomst. Dagens to forestillinger skulle begge finne sted på Sky skole. Og da er det heller ikke annet å vente enn at ordspillene står i kø- Så tenkte jeg at vi kunne gjøre oss ferdig med det nå, så har vi fått det ut av verden og jeg lover at det ikke blir noen flere etter det i dette innlegget.

Blidere kaffejente skal du lete lenge etter

Vi ankom selvsagt under SKYfri himmel og hadde så god tid at min observante søster rakk å legge merke til at rett ved hadde de faktisk sin egen skiSKYtterbane. Det var deilig å slippe og SKYnde seg for en gang SKYld, så vi SKYldte ikke på stjernene over mangel på lyspunkter i vårt liv. (altså.. jeg vet godt at ordtaket egentlig lyder som følger: "Klag ikke under stjernene over mangel på lyspunkter i ditt liv", men det var jo umulig å få inn et SKY-ordspill i ordtaket sin opprinnelige form. Noen kunstneriske friheter må man da få ta seg). Etter å ha blitt møtt av verdenes koseligste og blideste kulturkontakt var det heller ingen grunn til å klage, hverken til stjerner eller til SKYskrapere, så da gjorde vi heller ikke det. I den sammenheng må jeg få nevne at vi i grunnen ikke har for vane å klage altså, hvis noen nå hadde tenkt til å beSKYlde oss for noe sånt etter å ha lest dette. Synet (nå merka jeg at jeg ble litt irritert over at Synet ikke skrives med Sk...) som nå møttes oss var to smilende kopper og en vinkende kaffekanne, noe som selvsagte gjorde oss hoppende glade så SKYggene våre fikk problemer med å holde følge.
Baguett x 2.

Og den fortsatt smilende kulturkontakten kunne så meddele at det i tillegg lå klart en saftig baguett til hver av oss til matpausen. "SKYtte mine brannseil !!"(Kunstnerisk frihet2) sa vi nesten da, og kåret umiddelbart SKY skole til en soleklar foreløpig ENER i kategorien: " Best oppvartning og mottakelse",

Her nyter Kristine baguetten under et maleri, som jeg har valgt å døpe: "Vakkert landskap uten en SKY".
Eller som Jan Erik Vold ville sagt det:
Skyen
er der
ikke.


Selvom flere av elevene var litt SKY til å begynne med, skal jeg love dere at de løsnet opp etterhvert og vi fikk den glede av å ha to morsomme økter med herlige og kreative barn, som mot slutten nesten ikke SKYdde noe. Nesten gang vi kommer til denne skolen vil vi nok ha SKYhøye forventinger, men det er bare godt ment. :)

Fjøra fant plassen sin her også..

Ojda.. Harr'u sett på maken.... Nå har jeg jo skrevet så mye at jeg alt er ferdig.. Og jeg som lovte ordspillfri sone mot slutten.. Rekker jo ikke det nå. Uansett-  uSKYldig til det motsatte er bevist.
Er dermed på tide å takke for seg og SKYgge banen. Takker for følge, ønsker alle en god natt og en riktig god "lillesøndag" imorgen.
P.S. Skal hilse fra SKYbert

Dagens SKYhøye reddharesøsterskribent: Ingrid

4 comments:

  1. Ja ja. Ingen kan vel beSKYlde deg for å være god med ordtak.. Å SKYte fra hofta på den måten og kalle noe for brannseil finnes det ingen unSKYldning for. Fristende med en innSKYtelse og forklare deg at Bramseil er det andre seilet ovenfra på en råseilrigg. Godt du har en SKYttsengel som kan passe på deg...

    ReplyDelete
  2. Ja ja Eivind. Selv om du er god med ordtak, kan det vel hende at du skulle SKYnde deg vel mye og opplevde en aldri så liten språklig forSKYvelse da du skulle stave ordet SKYtsengel

    ReplyDelete
  3. Bare for å SKYte inn det, så har jammen den SKYe fjøra denne gangen gjemt seg der CDen vanligvis har sin faste plass.

    ReplyDelete
  4. Du Eivind, du Eivind. La du ikke merke til innSKYttelsen etter ordtaket om Kunnstnerisk Frihet? Det gjelder også utSKYftelsen (evt utskiftelsen- bare ikke like moro å skrive det) av Bramseil med Brannseil! :)
    Et aldri så lite poeng til fattern for det med SKYtsengelen. Og Torstein hadde selvsagt SKYhøy score på fjørkonkurransen.

    ReplyDelete