Reddharene:

REDDHARENE er en gruppe som består av Vegard Øyen, Ingrid Hesjadalen og Kristine Hesjadalen. Sammen har vi laget forestillingen "Prøysenstund med Reddharene". Vi har vært et fast tilbud i den kulturelle skolesekken i Oslo siden høsten 2008. Forestillingen spilles for 1. og 2.-klassinger. I denne bloggen prøver vi å vise hvordan livet er for en Reddhare på turné. Innimellom skriver vi også litt om andre prosjekter vi holder på med.

Monday, October 17, 2011

Munter mandag!!

Det er alltid litt spennende å starte på en ny uke. Tidligere har vi opplevd at den aller første konserten mandag morgen, kan være litt vanskelig. Ungene har gjerne fått litt for mye sukker og for lite søvn i helga, og noen av dem er veldig urolige i starten av en ny uke. Men ikke i dag!!! Dagens første-forestilling var veldig morsom!! Ikke nok med at forestillingen var en positiv opplevelse, men søstrene har vært klin gærne og gått til innkjøp av nye kostymer i helga!! Vi fant ut at nå som vi var inne i vår fjerde sesong i skolesekken, var det kanskje på tide med litt fornyelse.
Og ikke nok med at søstrene har skaffet seg nye kostymer, neida, de har faktisk også gått til innkjøp av rigge-genser!!! For dere som ikke vet hva en rigge-genser er, så er det en genser man har på seg når man rigger. Og for dere som ikke vet hva det er å rigge, så er det å gjøre klart og ta ned alt utstyret til forestillingen. Opp og ned. Opp og ned. Ferdig. (en typisk rigge-dag for en reddhare)

Denne begivenheten ble feiret med ballonger og kaffe!!!

Det dukker stadig opp spørsmål fra dere lesere, og nå skal jeg benytte anledningen til å svare på noen av disse:

Rune, 33 år:
Hvor mange forestillinger har dere spilt?
Svar:
Vi har spilt 78 forestillinger. I løpet av denne turnéen blir det 100-forestillingsjubileum!!

Sara, 7 år:
Hva gjør dere hvis noen av elevene er ekstra slemme og bråkete?
Svar: Vegard sitter bak pianoet og får med seg det meste som skjer, han har tross alt jobbet mange år som lærer, og hvis noen er slemme, eller det skjer noe dumt, går han bort til en av lærerne som ser på og forteller det til dem.

Gro, 56 år:
Hvordan klarer dere å time alt så bra? Tekst og bilde og komp passer jo så fint sammen?
Svar: Vi teller til 4. Eller 3. Alt etter som.

Anonym rektor, 47:
Hvordan klarer dere å være så velorganiserte og ha kontakt med skolene på forhånd?
Svar: Vi har noen kjempeflinke folk som jobber i den kulturelle skolesekken i Oslo som lager en turnéplan til oss. Den bare følger vi, og der finner vi all informasjonen vi trenger. Bortsett fra veiforklaring, men vi har jo GPS!! Og noen ganger er gps-stemmen litt irriterende når vi prøver å snakke sammen. Vi har prøvd mange ganger å lære henne at hun skal dempe seg når vi skrur ned volumet på stereoanlegget, men hun vil ikke høre på oss.



Det var alt vi rakk av spørsmål for i dag, men bare fortsett å sende inn spørsmål til oss, vi skal svare så godt vi kan!!!

Helt til slutt må vi jo slenge på en liten quiz:
Hva i all verden er dette?
Det mest kreative svaret vinner!!!!

Dagens svarende skribent: Kristine

2 comments:

  1. Dette er jo selvsagt en gang- og sykkelsti som går innendørs, for regnværsdager. Her er det bare å følge skiltene! Man sykler inn den røde døra, som faktisk viser seg å gå opp av seg selv når man nærmer seg! Så fortsetter man i en slags oppadgående spiral, helt til man til slutt kommer til toppen. Og der er det en fantastisk utsikt skal jeg fortelle dere!

    Dette er en måte å spare penger på for Oslo kommune. Hvorfor skal alle gang- og sykkelveier gå langs hovedveien? Det blir det jo bare farlige situasjoner av, og dessuten blir det dyrt. Selv om denne gang- og sykkelstien er formet som et tempel, var det ikke spesielt dyrt å bygge. Det er bare overskuddsmateriale etter den nye moskéen på Furuset. Og dessuten har vi da polakker!

    ReplyDelete
  2. Jeg fikk lyst til å spille mega-KINA-sjakk!
    Riggegenser er en riktig fin ting

    ReplyDelete