Reddharene:

REDDHARENE er en gruppe som består av Vegard Øyen, Ingrid Hesjadalen og Kristine Hesjadalen. Sammen har vi laget forestillingen "Prøysenstund med Reddharene". Vi har vært et fast tilbud i den kulturelle skolesekken i Oslo siden høsten 2008. Forestillingen spilles for 1. og 2.-klassinger. I denne bloggen prøver vi å vise hvordan livet er for en Reddhare på turné. Innimellom skriver vi også litt om andre prosjekter vi holder på med.

Wednesday, October 12, 2011

The only way is... UP!!!

Jepp!!! Vi er igang med årets Reddhare-turné på Oslo-skoler. I år har vi fått 42 konserter, noe vi er ekstremt fornøyd med.
Men starten på turnéen vår var ikke helt etter boka.
Som regel er det undertegnede som glemmer ting og tuller det til for oss, men denne dagen var det den yngste Reddharen som starta dagen med nesten å kaste opp. Det passer dårlig når man skal ha konserter for 1. og 2. klassinger. Og i forfjamselsen over formsvikten, kjørte denne Reddharen hele veien fra Larkollen til Rygge uten å ta med mottakeren til de trådløse myggene.

Den nest eldste Reddharen, satt i bilen sin fra Drammen til Oslo og var spent på om den stillestående køen kom til å vare. Og den aller eldste Reddharen satt med leppa på 3. knappehull fordi hun ikke fikk kjøre tog, men måtte kjøre buss hele veien fra Tønsberg til Oslo.

Men alt ordna seg. Reddhare nr. 1 snudde og rakk et litt senere tog, Reddhare nr. 2 kom seg ut av køen og til Oslo S, og Reddhare nr. 3 sov seg hele veien til Oslo.
Og vips var vi i gang!! For å muntre opp de andre litt, sørget denne Reddharen for et halsbrekkende hatt og stokk-nummer litt som i "A Chorus Line". Denne stokken skulle jeg ha stjelt hvis jeg hadde vært kriminell!!!! Alle kunne ha stjært en sånn, for på dette musikk-material-rommet hadde de ikke bare en haug med orff-instrumenter, men en hel eske hatt-og-stokk-nummer-stokker!!!
NOEN av disse mooovesene var i hvertfall på plass!!! Og den yngste Reddharen følte seg straks ganske oppmuntret. Helt til hun skulle feste myggen sin og husket at hun hadde veldig små ører.
Men det skal mye til for å knuse en Reddhare, og det meste lar seg fikse med litt kjærlighet og coca cola. Publikummet vårt var fornøyde. Og vi var fornøyde selv også. Det er jo ikke bra å starte helt på topp!! Man må jo ha litt å strekke seg etter!! Da blir det jo mye morsommere for hver dag som går!!

Den neste skolen vi skulle til, hadde vi ikke vært på før. Bare for å markere at vi var på en fin kant av byen, tok vi en tur opp for å betrakte den nye Holmenkoll-bakken, og se om vi så noen folk med engelsk setter og skinn-nikkers som het Preben.

Kan godt hende noen av barna på neste skole het Preben, et par av dem var i hvertfall glad i å snakke høyt og mye. Under konserten.
Hvis noen lærere leser dette: det er SÅ deilig for oss når dere setter dere sammen med elevene under konserten.
Så er det sagt.

Disse tingene kunne vi godt ha tatt med oss hjem:
Vegard har kjøpt et gedigent hus i Drammen. Der er det plass til en tjukkas i stua. Både tjukkas på den ene og den andre måten. Så hvis noen lurer på hva dere skal gi til Vegard til jul, så er et hett tips: tjukkas.
Undertegnede kunne godt ha tenkt seg å snurre litt rundt i stua hjemme med en sånn. Veldig moro!!
Den litt små-uggne Reddharen derimot, liker å sette seg mål. Så hun ville gjerne ha dette målet med hjem. Men hun gjennomførte i hvertfall dagens mål med glans: gjennomføre to konserter. Så da får vi håpe at alle Reddharene er friske og fine til morgendagens dyst.

Helt til slutt: dagens quiz:
1) Finn forskjellen på de to bildene
2) Hvorfor er denne forskjellen så viktig for Reddharen Ingrid?
Fine premier i vente!!!


Dagens reddhare-skribent: Kristine 

4 comments:

  1. Som svar på konkuransen - Kan det ha noe med tape og små ører å gjøre?!?

    ReplyDelete
  2. Meget godt gjettet John! :) Dette gjør deg til en soleklar vinner! :)

    ReplyDelete
  3. Godt observert! Ellers kan det jo nevnes at sola (les: blitzen) har beveget seg østover (eller eventuelt vestover) på det nederste bildet...

    ReplyDelete