Reddharene:

REDDHARENE er en gruppe som består av Vegard Øyen, Ingrid Hesjadalen og Kristine Hesjadalen. Sammen har vi laget forestillingen "Prøysenstund med Reddharene". Vi har vært et fast tilbud i den kulturelle skolesekken i Oslo siden høsten 2008. Forestillingen spilles for 1. og 2.-klassinger. I denne bloggen prøver vi å vise hvordan livet er for en Reddhare på turné. Innimellom skriver vi også litt om andre prosjekter vi holder på med.

Sunday, October 24, 2010

And the winner is......

Fredag 22.oktober:

En av Reddharene er i ferd med å gå veldig opp i rollen sin utenom konsertene. Rollefiguren Kristine er veldig vimsete og redd for alt mulig. Denne dagen startet hun med å ta t-banen til Ensjø istedenfor til Ullevål. Fort gjort når man er bonde i byen!
Til tross for åpningen, ble fredagen denne ukas vinner!! 
Det startet helt supert, med en veldig hyggelig mottakelse på Ammerud skole. Vi ble varmt og hjertelig tatt i mot, først av skolens vaktmester (Osloskolene er utrolig heldige, hver skole har en egen vaktmester, DET kaller jeg luksus!), siden av skolens kulturkontakt, og sist men ikke minst, av alle de fantastiske 1. og 2. klassingene, lærerne deres og en hyggelig gjeng med studenter.
Vi var litt lure denne dagen, vi sa spesifikt i fra om at lærerne burde sitte blandt elevene, og det var nok lurt av oss. Begge konsertene gikk veldig mye bedre fordi lærerne var så flinke til å ta tak i de elevene som var litt urolige. En fin lærdom vi kommer til å ta med oss videre på turné.

Alltid veldig få ting vi kunne ha stjælt når vi har konsert i gymsaler. For nye lesere: Reddharene har en litt sær turnélek: vi leter etter ting vi kunne ha stjælt hvis vi hadde vært kriminelle. Men siden vi bare er noen snille folk som ler av rare ting, nøyer vi oss med å ta bilder av ting vi finner som vi kunne ha stjælt, og legger det ut på denne bloggen istedet.
Altså: denne kaffekanna kunne vi hatt god bruk for. Vi er noen skikkelig kaffekjerringer alle 3, og Vegard, som er kaffeansvarlig, har bare en liten termos. Men denne dagen, som jo er vinnerdagen denne uka, fikk vi så mye kaffe vi orket å drikke på stedene vi kom til. 
 Vi i Reddharene er ikke så kravstore. En kaffekopp eller to om morran er alt som skal til for å få oss i perlehumør.
Neste stopp var Stovner skole. Det er utrolig hvor mye flott og spenstig skolebygg-arkitektur som er ute og går! Her ble vi også tatt godt i mot, og vi fikk spise lunch på lærer-rommet. Vi fikk tilbud om dette på en annen skole tidligere i uka, men dette var første dagen vi rakk å sitte i en sofa og spise lunch. Veldig hyggelig. Får håpe vi ikke gjorde dagen miserabel for dem vi stjal de faste plassene til.
På lærerrommets toalett fant vi også denne lille luringen. Herr Antibac hadde vi ikke sett på en stund, knapt tenkt på. Fjorårets turné dreide seg i aller høyeste grad om svineinfluensa. Vi hadde antibac på innerlomma, og dynka oss fra topp til tå hver gang vi hadde vært i nærheten av noen unger. Det kan ha hjulpet, for ingen av oss ble syke enda vi ikke var vaksinerte engang. I år har vi ikke ofret basiller en tanke, og snodig nok har ingen av oss blitt syke nå heller, enda vi har slurvet med desinfiseringen. Hmmmm. En tankevekker! 



Mens vi ventet på at barna skulle sette seg, moret søstrene seg med alt det gøye vi fant backstage. (Som for anledningen var gymsalens utstyrsrom)
Det er kanskje dumt å nevne hva vi moret oss med, det kan jo komme til å bli tolket feil.




Oppsummeringen av uka kommer her:

  • Vi har truffet utrolig mange hyggelige folk
  • Vi har hatt forestilling for en bølagjeng med skjønne unger (og en og annen litt mindre skjønn, om man får være så politisk ukorrekt...)
  • Vi har kjørt mye rundt i Oslo
  • Vi har drukket veldig mye kaffe
  • En av Reddharene har dummet seg ut nesten hver dag
  • Vi er skikkelig flinke til å bære og rigge
 Ukas Reddhareskribent: Kristine

No comments:

Post a Comment