Reddharene:

REDDHARENE er en gruppe som består av Vegard Øyen, Ingrid Hesjadalen og Kristine Hesjadalen. Sammen har vi laget forestillingen "Prøysenstund med Reddharene". Vi har vært et fast tilbud i den kulturelle skolesekken i Oslo siden høsten 2008. Forestillingen spilles for 1. og 2.-klassinger. I denne bloggen prøver vi å vise hvordan livet er for en Reddhare på turné. Innimellom skriver vi også litt om andre prosjekter vi holder på med.

Friday, October 22, 2010

Dagen startet med en kjempetabbe!

Torsdag 21. oktober:
Det er ikke alltid like lett å være en Reddhare om morrakvisten. Særlig ikke når klokka er 6 og man skal rekke et tog. I dag la en av reddharene fra seg veska si i gangen hjemme før hun kjørte fra Nøtterøy til Tønsberg. Dette merket ikke denne reddharen før hun skulle gå ut av bilen. Resultat: snu og kjøre hjem igjen, ta et senere tog, og overlate hele rigginga til de andre.
Men det er utrolig hva man rekker, og konserten startet kun 10 minutter forsinket.
I dag har det vært fokusert mye på støy på arbeidsplassen i media. Denne dagen har vært den mest lydrike fra publikum sin side. Mye engasjerte unger!
Selv om dagen startet litt skjeivt, kom vi oss godt ut av det. Sjelden har vel stemningen i bilen vært lystigere. Og ikke var det langt å kjøre fra den ene skolen til den andre heller. Det tok igrunn bare en latterkrampe, så var vi der! Mens Vegard fant kulturkontakten, moret søstrene seg med munnspill.
 Vi hadde god tid til å rigge før andre konsert i dag. Det er ikke alle gymsaler som har f. eks strømuttak, og da er det jammen flaks at Ingrid fikk verdens lengste skjøteledningtil jul! Er GPS-en vår beste venn, er skjøteledningen vår nest-beste venn.

 Og mens ungene kom seg på plass i gymsalen, brukte vi tiden på å utforske "back-stage". (som i dag var guttegarderoben.)
Ingrid fant ut at ingen vaktmester på denne skolen kunne være høyere enn 1.20.
Ellers var det ikke så mye å stjæle, men jeg lærte noe nytt i dag, nemlig en RØRIS!!
Festlig konsept!

Disse syklene var også flotte!

Dagens lærertips:
  1. Pass på at elevene har en linje de skal sitte bak! Det er ikke alltid så lett å være hoppende og sprettende utøver når ungene kommer nærmere og nærmere, og scenen blir mindre og mindre.
  2. Sett deg sammen med ungene! Som utøvende lærer gjennom mange år, vet jeg at det er deilig å stå bakerst og henge. Men det er ikke så lett for oss å holde styr på 150 unger samtidig som vi har konsert. Vi klarer det jo, men konsertopplevelsen blir nok veldig mye bedre for de ungene som klarer å sitte stille hvis andre elever ikke forstyrrer.  
Sånn, dagens lille hjertesukk. Men samtidig må alle de flotte, engasjerte lærerne der ute berømmes. En stor applaus til alle dere som fortjener det!

3 comments:

  1. For en flott blogg! Det viktigste for en Reddahare-dag er altså GPS, lang skjøteledning og veske..? Fint at dere ikke henger ut noen, men at dere heller skriver at én av reddharene glemte igjen veska si. Det kan jo ha vært hvem som helst..

    ReplyDelete
  2. Hei
    Skulle gjerna ha vore fluge på veggen på ei forestilling eller to. Visst er det viktig med skøyteleidning. Som øvingslærar gjennom mange år hadde eg moro av å fleipe litt med studentane. Dei skjønte nok ikkje "botnen" i det eg sa: "De gløymer nok det meste av det eg har sagt. Men ikkje gløym dette: Ha alltid skøyteleidning på lur! (Finn ein hemmeleg plass). Det vil garantert bli ein suksess - med jamne mellomrom".
    Lukke til vidare!

    ReplyDelete
  3. Hvorfor står det ikke noe om at den samme reddharen glemte veska også tidligere i uka, så vi måtte snu? Og at den samme reddharen skulle komme med T-banen til Ullevål, men havnet på Ensjø?
    Og hvorfor skriver du ikke hvem denne reddharen er Kristine??!! Det er helt i orden for meg og Ingrid at du skriver hvem denne reddharen er, Kristine!
    Hilsen Vegard

    ReplyDelete